Les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres comptaran amb més de dos-cents actes del 26 d'abril al 5 de maig en una programació amb pocs canvis respecte altres edicions però en la qual s'ha volgut ampliar les activitats per a tots els públics. La Rua Infantil dedicada aquest any als «monstres» es trasllada al segon diumenge per evitar coincidir amb la jornada electoral de les eleccions estatals. El pregó amb la Unió Esportiva Figueres donarà el tret de sortida i clourà les fires el Piromusical al parc de les Aigües que es va estrenar l'any passat en substitució dels focs d'artifici. L'Embarraca't comptarà amb cinc nits de música amb actuacions destacades com Bebe, Doctor Prats o l'Orquestra Maribel.

L'agenda d'actes de les fires comença els actes el 25 d'abril quan s'obren les atraccions de fires al recinte Firal. Aquest primer dia s'ofereix el 2x1 en entrades per oferir una jornada amb preus especials per a els famílies. I a les mateixes atraccions hi haurà una jornada inclusiva.

La programació de Fires manté un programa farcit d'activitats tradicionals que organitzen les entitats com les Fires de l'1 de maig, les Creus de Maig, la Mostra Floral, la Fira del llibre Vell o la Diada Castellera. Amb l'objectiu d'oferir un programa per a tots els públics els espectacles infantils tenen un espai gairebé diari en sessions de matí i tarda. De fet, una de les novetats és l'ampliació de les activitats d'aquest tipus per a tots els públics. L'envelat de plaça Catalunya també s'ha millorat amb més aforament. Teatre, dansa, esports i exposicions formen part d'un programa bolcat al carrer i a les entitats. El regidor de Cultura Popular, Quim Felip, destacava la implicació de les entitats i la voluntat que «tothom se les senti seves».