L'estadi municipal Albert Gurt de Figueres arrossega des de fa anys mancances a les instal·lacions, una situació que ha arribat a afectar el normal desenvolupament de les activitats esportives.

La il·luminació obsoleta és un d'aquests greuges i fins i tot ha deixat clubs i usuaris entrenant-se a les fosques. Aquesta setmana han començat els treballs de renovació de l'enllument, amb què es resoldrà una de les principals deficiències de l'estadi. L'obra és un dels acords a què va arribar el PP amb l'equip de govern per facilitar l'aprovació dels pressupostos.

De la renovació de la il·luminació exterior de l'Albert Gurt se n'encarrega l'empresa Assa Hidràulic i Electricitat, després que els dos primers licitadors renunciessin al contracte. Els treballs, adjudicats per valor de 183.920 euros (IVA inclòs), inclouen la substitució de les 12 columnes d'enllumenat per quatre amb tecnologia LED d'alta eficiència.

Aquesta setmana han començat els treballs pel canvi de torres i la previsió, segons fonts consultades, és que a finals d'abril ja es puguin començar a instal·lar les làmpades LED.

L'actual instal·lació és «obsoleta» i energèticament «poc eficient», segons es recull en el projecte executiu de l'obra. Els nivells d'il·luminació actual són «totalment insuficients» per a la pràctica de l'esport i la instal·lació actual, a més de presentar un estat «deficient», incompleix la normativa. A més, hi ha un tram del cablejat que està en mal estat i fa que salti una de les fases de l'enllumenat, cosa que la deixa sense llum.

La renovació de la instal·lació també inclou una nova xarxa soterrada per alimentar les noves torres. El termini d'execució dels treballs és de tres mesos, segons es recull al plec de condicions de licitació.

Els clubs esportius fa temps que reclamen que l'Ajuntament inverteixi en l'espai que, a més, pateix actes vandàlics amb freqüència.

Aquesta actuació està inclosa en el pla de millores i inversions a l'equipament esportiu, xifrat en 3,7 milions d'euros. La recent instal·lació de càmeres de videovigilància a la zona esportiva forma part d'aquest paquest de millores, precisament per lluitar contra les bretolades que pateix la zona. S'han instal·lat a l'Albert Gurt, peró també a la piscina descoberta i als exteriors del Poliesportiu Municipal.

Tancament perimetral

L'estadi està pendent encara del tancament perimetral, que l'ha de protegir dels constants atacs vandàlics i dels nombrosos robatoris que pateixen els espais dels clubs. La tanca tindrà un cost de 280.000 euros i no s'ha previst fins a finals del 2019.

La seva instal·lació culminarà les actuacions més urgents i la resta es preveuen a llarg termini. Així, està previst construir dos nous vestidors, dos locals i magatzems de material.

Paral·lelament també s'haurà de renovar el tartan de la pista d'atlestisme malmès. El paviment té bonys, forats i esquerdes que els corredors han d'esquivar i han ocasionat lesions als atletes.