Els Mossos d'Esquadra de Roses van detenir el dia 20 de març un ciutadà francès que passa temporades a la Costa Brava per haver abusat continuadament de tres nenes d'entre 8 i 15 anys.

Les tres menors, que ara tenen entre 10 a 16 anys, van patir abusos de tipus sexual i també agressions per part d'un home de 60 anys, que era amic de la família. La policia el va detenir com a presumpte autor d'un delicte d'abusos sexuals i un d'agressió sexual.

L'endemà del seu arrest va passar a mans del jutge d'instrucció de guàrdia de Figueres i el magistrat va decidir ingressar-lo de forma preventiva i immediata a presó. Es dona el cas que l'home no comptava fins ara amb antecedents policials.

Tot el cas es remunta quan el pare de les criatures va anar a denunciar els fets el dia 15 de març a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Roses. En el moment de presentar la denúncia, anava acompanyat de dues de les menors.

L'home va explicar a la policia que les seves tres filles li havien dit que havien estat agredides sexualment i havien patit tocaments per part d'un amic de la família des de l'any 2017 i de forma repetida.

Dins el cercle de confiança

Les menors tot just li havien explicat feia molt poc els fets, que ocorrien en el un cercle íntim, el de la confiança entre un amic de la família i les nenes. Segons va declarar el pare en seu judicial, les menors van patir tocaments per part de l'acusat de forma continuada.

I va afegir que també les havia agredit tocant-los les parts més íntimes. Després de recollir la declaració del pare i de les menors, la Unitat d'Investigació de l'ABP de Roses va començar a indagar en el cas.

Van poder corroborar que l'home s'aprofitava de la confiança que tenia amb la família de les nenes. I que els delictes sexuals succeïen quan la família deixava les menors a càrrec del detingut. En aquell moment s'aprofitava de les tres germanes i ho havia fet des de l'any 2017.

Aquests tipus de delictes ocorren sovint en cercles íntims i els agressors, com expliquen sovint la policia i experts, són gent molt propera a les víctimes. I amb els més petits, com és el cas de les menors, s'aprofiten de la seva fragilitat i de la por que poden tenir.

El dia 20 de març, després de recopilar tota la informació i comprovar els fets, els Mossos d'Esquadra d'investigació van detenir a Roses al presumpte autors dels fets.

Es tracta d'un ciutadà francès de 60 anys que passa temporades a Empuriabrava. La policia l'acusa d'agressió i abusos sexuals. L'endemà va passar a disposició judicial i va ingressar a presó de forma provisional.