Un any més l'espai Embarraca't de la plaça Europa serà la seu de les actuacions musicals de les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres. Grups com Doctor Prats, Banda Neón, l'Orquestra Maribel, Bebe o Las Hijas de la Cumbia encapçalen la programació musical.

Enguany la programació s'allargarà fins al 4 de maig. En total seran onze concerts que es repartiran en dos caps de setmana i cinc nits. Aquesta edició l'organització ha volgut posar en valor les entitats com a eina de canvi i ha demanat com a requisit mínim presentar un projecte social per a la ciutat.

Aquesta nova visió es va començar a gestar fa un parell d'edicions amb la modificació de les bases que va introduir la comissió Mixta del Consell Local de Joventut de Figueres. A partir d'aquell moment es demanava a les entitats presentar una memòria justificativa de la repercussió dels seus ingressos al municipi. Així és com en el seu trentè aniversari l'Embarraca't comptarà amb 9 entitats de lleure, esportives o polítiques, 3 menys que en l'edició passada.

Durant la presentació de la programació del 30è aniversari, es va fer èmfasi en la importància de l'associacionisme a la capital alt-empordanesa, i van reivindicar el festival com un espai de trobada de les associacions juvenils més enllà de la seva faceta festiva.

Un any més d'entre els serveis de l'Embarraca't hi haurà protocol contra les agressions sexistes, com ja es va fer en l'edició passada, i que servirà com un punt de suport i divulgació amb una atenció especial en la prevenció i sensibilització.

La primera nit de l'Embarraca't serà dedicat al rap. El grup Los Hijos de la Luna obriran la programació, seguits del balear FernandoCosta, que acumula milions de visualitzacions a Youtube.

La segona nit pujarà a l'escenari el mític grup de rock català Sau30, que recupera clàssics inesborrables de l'escena musical del país. Las Hijas de la Cumbia, un duet valencià, crearan atmosferes ballables amb ritmes calents i bones vibracions.

El quintet femení Maruja Limón encapçalarà la tercera nit del festival amb la presentació del seu primer disc, Más de ti, que combina el flamenc amb ritmes llatins, pop i música mediterrània.

L'Orquestra Maribel tancarà la nit amb les seves versions d'èxits com «Bailando» o «Salta».

La penúltima nit la protagonitzarà Doctor Prats, que ha fet saltar el públic amb cançons com «Ara», «Caminem lluny» o «Les nits no moren mai». Serial Killerz actuarà amb una combinació de punxadiscos i bateria de la mà de Jonathan Arriola i del DJ Joe Cabana.

L'última nit serà la que comptarà amb més grups. El compositor i lletrista barceloní Juli Farfán, conegut artísticament com Jules serà el primer d'actuar. El seguirà l'artista valenciana Bebe, i la Banda Neón, imprescindible a carnavals i saraus, serà l'encarregada de cloure la programació d'aquest any.