Un tripulant mort i quatre de ferits en l'incendi

Una altra embarcació ha rescatat el cos del finat i la resta d'afectats. La víctima mortal és un veí de la població, d'origen marroquí.

La Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de la investigació de l'accident marítim.

L'incendi de gran intensitat ha tingut lloc a onze milles al nord-est de la costa de Port de la Selva.

Això ha obligat a activar els serveis d'emergències. Salvament Marítim hi ha enviat dues embarcacions -la Salvamar Sirius i l'Alnilam- així com també, l'helicòpter -Helimer 201-.

Els fets es remunten pels volts de dos quarts de vuit, la central de Salvament a Barcelona ha rebut l'avís que el pesquer Barranco estava cremant a unes 11 milles al nord est de Port de la Selva, ja en aigües franceses.

Un altre pesquer que era la zona, anomenat Berto ha rescatat quatre tripulants amb vida i un altre, mort pels fets. I la Sort de Taranet ha ajudat en el trasllat també dels tripulants.

La tripulació en produir-se l'incendi s'ha llançat a l'aigua però un d'ells ha mort, ofegat. I els altres quatre han pogut aguantar fins a l'arribada dels serveis d'emergències.

De moment es desconeixen les causes del succés i els ferits han arribat a port prop d'una hora després dels fets, segons informa Salvament Marítim.

A banda de Salvament, també hi ha hagut altres barques de pescadors de la zona que han anat ajudar.

El SEM per la seva banda ha atès els quatre tripulants. Els quatre afectats han quedat ferits de poca gravetat i el SEM els ha evacuat a l'hospital de Figueres. Els quatre tripulants accidentats presentaven símptomes d'hipotèrmia.

A lloc, el SEM hi ha enviat una ambulància i l'helicòpter medicalitzat.

Segons informa Protecció Civil del Port de la Selva, l'embarcació incendiada pertany al municipi i és una barca d'arrosegament.L'alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera ha fet a Twitter un parell de piulades on destaca l'actuació de les embarcacions de la zona que han anat a rescatar el pesquer que cremava al Cap de Creus i ha recordat, a en Said, el veí del Port de la selva que ha perdut la vida en l'accident mortal. També ha donat les condolències i "tot el suport a l'armador i col·lectiu pescador" de la població.

Des de la Subdelegació del Govern a Girona,

s'ha informat que el vaixell s'ha enfonsat com a conseqüència de l'incendi i ha lamentat els fets.

La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà també ha fet un tuit expressant el seu condol i agraint la tasca dels serveis d'emergències: