La Confraria de Pescadors de Roses ha cedit un local a l'Ajuntament perquè es pugui posar en marxa una aula gastronòmica, una de les propostes dels pressupsotos participatius. El projecte compta amb un pressupost de 167.000 euros.

Al local s'hi adequarà una cuina professional i tindrà capacitat per a una quarantena de persones. La idea és impartir-hi tallers de cuina amb la participació dels mateixos restauradors de la població, entre altres experts i professionals.

La Confraria de Pescadors prendrà un paper actiu per posar en valor el consum i el cuinar dels productes del mar de Roses.

La implantació de l'aula gastronòmica té per objectiu la dinamització de la zona del port pesquer i la difusió de la cultura del peix i del món de la pesca local com atractiu ambiental, cultural, social i de promoció de l'activitat turística del municipi. El projecte el van proposar i escollir els veïns de la població durant el procés de Pressupostos Participatius celebrat el 2017.

Aprovació del ple

En el darrer ple municipal de Roses es va aprovar per unanimitat la cessió d'un local de la zona portuària del municipi -al costat de les peixateries del port pesquer- per destinar-lo a aula gastronòmica.

La concessió administrativa, de la qual n'era titular fins ara la Confraria de Pescadors de Roses per cessió de Ports de la Generalitat, passa així a mans del consistori, que adaptarà el local per encabir-hi el nou projecte gastronòmic. La iniciativa busca potenciar la gastronomia local.