La Policia Nacional i la Policia Judicial de Mulhouse (França) han confiscat onze tones d'haixix a França, pertanyents a una xarxa de narcotràfic procedent del Marroc que introduïa la droga a Europa a través del port de Barcelona, en el marc d'una operació conjunta.

En total s'ha detingut a quatre persones, entre ells el capitost de l'organització, amb el que es dóna per desarticulat aquest grup dedicat a la importació d'importants quantitats d'haixix des del Marroc per a la seva posterior distribució a França, Itàlia i Espanya.

Les recerques posades en marxa per la Policia Judicial de Mulhouse el desembre de 2017 van posar de manifest l'existència d'una xarxa de narcotraficants dedicats a la importació de grans quantitats d'estupefaent des del Marroc, amb la complicitat d'una empresa de transport per carretera radicada en el nord de França.

A principis del passat mes de maig els agents van detectar que el grup investigat podria estar organitzant un nou transport de droga, via Espanya, des del Marroc a França, utilitzant en aquesta ocasió un camió frigorífic.

Una vegada desembarcat el vehicle de transport en el port de Barcelona, procedent de Tànger, els agents de la Policia Nacional van mantenir un seguiment del mateix fins al pas fronterer de La Jonquera (Girona).

Posteriorment, la Policia de França va poder intervenir el camió en la localitat francesa de Besançon quan transportava més de 10 tones d'haixix, a les quals es van sumar 220 quilos més intervinguts en dos vehicles que realitzaven labors d'acompanyament del camió frigorífic.

Finalment, es va registrar una nau als afores de*Mulhouse que feia de magatzem de droga i en la qual es van intervenir 600 quilograms més d'haixix.