L'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, serà la presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Empordà on Junts per Catalunya i el PSC reediten el pacte del darrer mandat. Si es compleix l'acordat en les darreres negociacions Martínez seria investida alcaldessa el proper 11 de juliol amb vint vots (15 de Junts i 5 del PSC).

Sònia Martínez ha manifestat que encara és molt recent la decisió però ha confirmat que serà presidenta del Consell Comarcal, una informació que avançava ahir el mitjà de la Jonquera, infojonquera.cat.

Martínez ha guanyat les darreres eleccions al municipi, on també ha reeditat un pacte amb el PSC que, amb un regidor, li ha permès garantir-se l'alcaldia. Martínez va obtenir cinc regidors, un menys que ERC.

És alcaldessa a la Jonquera des del 2011 després de rellevar al capdavant del partit Jordi Cabezas que també va ser president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà.

En aquest ens Martínez va entrar com a consellera el novembre del 2013 i des del 2018 és consellera comarcal d'Ensenyament.

Les previsions són que el ple d'investidura se celebri l'11 de juliol i que obtingui els vots dels 15 consellers de Junts i els 5 que ha obtingut el PSC.

Ferran Roquer va ser escollit fa quatre anys com a president i el va rellevar l'agost de 2018 Montse Mindan en incorporar-se de diputat al Parlament de Catalunya.