Figueres i la Jonquera són dos dels escenaris on s'estan rodant escenes de la nova sèrie original de Movistar +, "La Unidad", creada per Dani de la Torre i Alberto Marini.

La productora ha informat que es tracta d'un thriller policíac basat en testimonis inèdits d'alts professionals de la lluita antiterrorista. Els testimonis revelen com actuen i els conflictes de les seves vides.

Des de fa uns dies i fins avui un dels escenaris de gravació és el carrer Medes de Figueres. Les càmeres, camions, tècnics i actors ocupen aquest espai entre veïns encuriosits.

Han estat rodant en altres punts de Figueres i també a la Jonquera.

La sèrie està protagonitzada per Nathalie Poza, Michel Noher, Marian Álvarez i Carlos Blanco. Dues de les protagonistes, Michel Noher i Carlos Blanco han participat als rodatges a l'Alt Empordà.

La sèrie que es va presentar fa uns mesos tindrà sis capítols de 50 minuts i, a banda de Girona, es rodarà a Melilla, Tànger, Perpinyà, Girona, Madrid, Galicia, Nigèria y Toulouse.

Durant la presentació, Domingo Corral, el director de producció original de Movistar+, va destacar que volien fer "una sèrie policíaca que fos original tant en el que explica com en la manera de fer-ho".

Es van assabentar que la Policia Nacional "és una de les millors del món en la lluita contra el terrorisme" i assegura que "han tingut el privilegi de poder documentar-nos i conèixer el treball extraordinari que fan".

La seva vida, la feina i com s'enfronten a les amenaces del terrorisme jihadista radical.

Dani de la Torre, va afegir que "es barregen dos món que han hagut de conviure i entendre's durant segles".

Professionals invisibles

El personatge al voltant del qual gira la sèrie és la Carla (Nthalie Poza), cap de la Unitat d'Investigació Policial contra el terrorisme jihadista.

Una de les operacions acaba amb la detenció de Salah Al Garheeb. Es tracta del líder més buscat del món.

Però això per al país acaba suposant una amenaça perquè apareix al punt de mira dels seus seguidors disposats a atemptar.

Els professionals que treballen de forma invisible per protegir a les persones han de compaginar aquesta feina amb les seve vides privades.