17 de agost de 2019
17.08.2019
Diari de Girona

Els nens d'un casal d'estiu de l'Escala aprenen a utilitzar un desfibril·lador

La iniciativa va servir per mostrar-los que és un aparell fàcil de fer funcionar i que salva vides

17.08.2019 | 01:04
Els nens d'un casal d'estiu de l'Escala aprenen a utilitzar un desfibril·lador

L'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de l'Escala ha ofert una xerrada a una vintena de nens i nenes d'entre 10 i 13 anys del Casal Matins Esportius que organitza l'Ajuntament de l'Escala sobre el funcionament dels desfibril·ladors. Aquest casal inclou diverses activitats i visites complementàries a la programació habitual i va sol·licitar la col·laboració del Centre d'Atenció Primària per realitzar aquesta xerrada, que va servir per mostrar-los que és fàcil fer-lo funcionar i salva vides.

La formació va anar a càrrec d'Anna Guerrero, cap d'infermeria de l'ABS i amb experiència com a instructora de Suport Vital Bàsic i ús dels desfibril·ladors. Guerrero va explicar als nens i nenes què és un desfibril·lador, com funciona i per a què serveix. També es van repassar diferents conceptes com el PAS (Prevenir, Avisar, Socórrer) i el Suport Vital Bàsic.

Des de l'ABS es valora molt positivament aquesta experiència, que permet que els més joves perdin la por a fer servir aquest tipus de dispositius. Recordem que Girona és un territori cardioprotegit que disposa de desfibril·ladors d'ús públic. En el cas de l'Escala, n'hi ha 6 d'instal·lats en diferents punts del municipi.

Per la seva banda, Anna Peñalba, de l'empresa Tot Oci, que gestiona aquest casal, es mostra molt satisfeta de l'activitat perquè «es va aconseguir l'objectiu: informar de la simplicitat que té l'ús d'un desfibril·lador extern, que pot salvar la vida d'una persona. Els nens van poder veure que és tan fàcil com despenjar-lo i seguir tot el que et diu. Van sortir molt contents de la xerrada, perquè va ser molt vivencial».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook