Els Agents Rurals i els Mossos d'Esquadra han comissat 13 aus protegides i dues de mortes al Parc Natural dels Aiguamolls.

L'actuació contra el furtivisme ha acabat amb denúncies per caça, tinença d'espècies protegides i circulació motoritzada en un lloc prohibit. També notificaran la mort de dos ocells a Fiscalia.

L'actuació conjunta es va realitzar el 18 d'agost i neix d'una investigació que va detectar que els caçadors furtius havien col·locat menjar per atraure els ocells en un punt de Peralada. En concret, a la riera de Pedret i Marzà, terreny que pertany al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà.

Els Agents Rurals i els Mossos durant l'actuació van poder comissar 13 ocells fringíl·lids amb vida i dos de morts. Van localitzar a quatre caçadors furtius que s'encarregaven de capturar aquests animals amb xarxes prohibides i gàbies. Unes eines que també es van comissar.

Aquests tipus d'aus s'utilitzen sovint per a concurs de cant i els Agents Rurals s'han trobat amb casos com aquest, que es cacen, tot i estar prohibit. En aquest cas a més de caçar-se, durant l'operatiu també es va poder acreditar que els caçadors en feien servir per atraure a altres ocells, per tant, se'ls va denunciar també per tinença i no sols per caça il·legal.

A banda de les denúncies per tinença i caça, els Rurals notificaran la mort de dos dels ocells a la Fiscalia, ja que són espècies protegides.