L'Escala tindrà veu i vot en les decisions entorn el Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries. Amb la signatura ahir del nou conveni entre l'Ajuntament, el MAC i el Departament de Cultura s'oficialitza la renovació de l'acord de col·laboració entre les parts i es resol una reclamació històrica de diferents governs municipals.

El conveni, signat per l'alcalde de l'Escala, Victor Puga i el director del MAC, Jusèp Boya, reforça la voluntat de cooperar i continuar amb les activitats culturals i de difusió del jaciment i el municipi, així com la seva conservació.

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, que va presidir l'acte, va defensar la necessitat de fer «més excavacions arqueològiques i més recerca» al jaciment d'Empúries.

Per la seva banda, l'alcalde de l'Escala, VíctorPuga, va destacar la importància d'aquest nou conveni que representa «un pas més i expressa la voluntat d'elaborar un projecte cultural comú».

El conveni que es va formalitzar ahir precisament reforça aquesta voluntat de col·laboració i contempla l'organització conjunta d'accions culturals amb l'objectiu de promocionar tant les ruïnes arqueològiques com l'Escala.

Un nou òrgan de gestió

La renovació del conveni inclou la creació d'un Consell Director, un òrgan de gestió mixt en el qual hi haurà representants de la Generalitat, l'Ajuntament i la direcció del museu.

L'acord que permetrà enfortir lligams entre ambdues parts es va aprovar en un ple municipal el passat mes de març i només quedava pendent concretar la data amb la conselleria de Cultura per la signatura.

Es tracta d'una reclamació històrica de l'Escala i que anirà més enllà de les activitats que es duen a terme al jaciment sinó que permetrà treballar conjuntament en l'aprovació de plans d'acció per teixir sinergies. El nou òrgan es reunirà cada sis mesos.