Els Bombers van treballar ahir al matí en dos incendis que es van declarar als vorals de l'autopista AP-7 a Llers i Garrigàs. En els dos focs hi van treballar mitjans terrestres, si bé l'helicòpter va fer alguna passada en un dels focs.

El primer es va declarar a Garrigàs, pels volts de les dotze del migdia, en el voral que hi ha a l'autopista, en sentit França. I el segon, cap a la una del migdia, a Llers, al voral que hi ha en direcció Barcelona.

Segons va informar el Servei Català de Trànsit, arran de les flames hi va haver un carril tallat a l'autopista a Garrigàs i un altre a Llers. A més, segons els Bombers, els Mossos d'Esquadra van tancar l'accés a l'àrea de Servei de Garrigàs. Les restriccions van originar retencions d'un quilòmetre en cadascun dels dos focus.

Els Bombers van donar per controlats els dos incendis pels volts de les quatre de la tarda. Els dos focus es van originar amb poc temps de diferència.

Inici en una roda de camió

En el cas de l'incendi de Llers, es va originar arran de l'incendi de la roda d'un camió, quan aquest circulava pel quilòmetre 22 de l'autopista. En referència al foc de Garrigàs, va cremar 1,2 hectàrees i es creu que el seu origen podria ser elèctric. El cos d'Agents Rurals ho està investigant.

Protecció Civil manté en prealerta el pla Infocat per l'elevat risc d'incendi a l'Alt Empordà. Segons el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a la zona del cap de Creus el perill és «molt alt», així com també a la zona de l'Albera.

A la resta de la comarca, el risc és «alt», així com al nord del Baix Empordà. La resta de la província de Girona es troba en perill baix, a excepció del Pla de l'Estany, amb risc «moderat».

Al Parc Natural del Cap de Creus els accessos seguien ahir tancats i es mantenen les restriccions del nivell 3 del Pla Alfa en deu municipis de l'Alt Empordà. Precisament l'alt risc d'incendi va fer tancar els accessos aquest dilluns.