El Departament d'Educació està estudiant la proposta de l'equip de govern de Figueres de construir la nova escola Carme Guasch en un solar i no a les dependències de l'antiga presó del carrer Sant Pau, tal com va avançar Diari de Girona. El director d'Educació a Girona, Martí Fonalleras, va admetre ahir en una roda de premsa que n'estan parlant amb Figueres des del juliol i que seria una bona solució.

La nova ubicació se situaria en uns solars propers a l'actual escola, en barracons des del 2006. Segons va explicar Fonalleras, la modificació requeriria una modificació puntual del POUM de Figueres.

Modificació del POUM

«Ens van fer una proposta i la vam valorar. Tant des dels serveis tècnics de Girona com de Barcelona es veu bé i de moment hi estem treballant», va dir Fonalleras.

El nou espai proposat per l'Ajuntament figuerenc «no tindria una repercussió» en el funcionament del centre actual, i quan es construís el trasllat seria més senzill i àgil per la seva proximitat. L'actual espai on s'ubiquen els mòduls prefabricats es convertiria en el pati del centre escolar, segons va explicar Fonalleras, i va destacar la possibilitat que la construcció de l'escola permeti una millora urbanística a la zona.

Segons va explicar el regidor d'Educació de Figueres, Josep Alegrí, es va descartar traslladar el centre a l'antiga presó per les dificultats d'adequar l'antic centre penitenciari, el pla d'usos i l'elevat cost. Fa gairebé un any que es va oficialitzar el traspàs del recinte penitenciari entre el Departament de Justícia i el d'Educació. Era un pas previ i imprescindible per desencallar la construcció de l'escola.