El grup de serveis funeraris Mémora va inaugurar ahir a la tarda el primer tanatori de Roses. L'equipament té 1.100 metres quadrats i ha suposat una inversió d'1,2 milions d'euros. La instal·lació compta amb tres sales de vetlla i una sala de cerimònies polivalent.

Està ubicat al costat del cementiri municipal, per la qual cosa hi té accés directe. Un dels elements visualment destacable del nou edifici, a una planta, és la relació amb l'espai exterior, amb una zona verda.

L'acte d'inauguració va estar presidit per l'alcaldessa Montse Mindan i el delegat de Mémora a Catalunya, Xavier Poch, qui va destacar que el nou tanatori «garanteix la proximitat del servei funerari a les famílies de la zona». Poch va destacar l'equip de professionals que integra Mémora així com la voluntat de garantir «el millor servei als ciutadans».

Les obres del nou tanatori van començar el novembre del 2018 després que l'Ajuntament de roses adjudiqués la gestió del servei a Mémora pels propers 30 anys.

Amb aquest nou equipament, Mémora amplia la seva zona de cobertura. Actualment la companyia està present a la demarcació de Girona a través de 20 equipaments (14 tanatoris, 3 cremators i 3 espais de suport i oficines d'atenció a les famílies).