Castelló d'Empúries va acollir ahir la 24a Trobada de Centres d'Estudis Locals i Comarcals de les Terres de Girona. La trobada va començar amb la presentació de projectes i activitats de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, de l'Institut Ramon Muntaner i de la Comissió de Seguiment.

La jornada també va incloure la presentació del projecte «Pobles abandonats. Una herència universal per al coneixement i desenvolupament del territori» i la conferència «Canvis socials a la regió de Girona en el segle XVIII», a càrrec de Rosa Congost, catedràtica d'història econòmica de la Universitat de Girona i membre de l'Associació d'Història Rural. A més, també va incloure una visita guiada a les instal·lacions de l'Ecomuseu -Farinera, dinar de germanor i una visita als cortals de Castelló d'Empúries i a la capella de Sant Antoni dels Cortals.

20è aniversari

Aquesta jornada se celebra anualment en un municipi diferent i enguany s'ha dut a terme a Castelló d'Empúries en motiu de la celebració del 20è aniversari de l'Associació d'Història Rural.

Aquesta entitat cultural es va constituir l'abril de 1999 a la seu de l'Arxiu Històric de Girona per un grup d'historiadors, professors, arxivers i investigadors interessats en el món rural. Entre els principals objectius de l'entitat hi ha el de potenciar la recerca i la difusió dels estudis sobre les societats rurals de totes les èpoques i en tots els territoris de parla catalana.

La trobada està adreçada només a membres de centres d'estudis de la demarcació gironina i és una plataforma per debatre i presentar tant els projectes que realitza cada entitat com les publicacions que editen.