Els Mossos d'Esquadra han detingut tres joves per robar una autocaravana a l'Escala i emportar-se una caixa forta que hi havia dins. Es tracta de dos homes de 20 i 21 anys i un altre menor d'edat. Tots són de nacionalitat croata i veïns de Barcelona.

Els fets van passar aquest dilluns 23 de setembre. Els lladres van emportar-se l'autocaravana d'un aparcament de l'Escala cap a les tres de la tarda i poc després els Mossos van localitzar el vehicle en un dels carrers de la població. Els lladres s'havien emportat una caixa forta que hi havia a l'interior i havien fugit amb un turisme.

Poc després, una patrulla de trànsit que feia un control a la C-31 -que uneix l'Escala amb Figueres- van veure que s'acostava un cotxe amb tres persones que podien ser els autors del robatori i, a més, no portaven el cinturó de seguretat.En veure que els Mossos els volien aturar, els lladres van decidir fugir i van agafar una carretera secundària cap al Far d'Empordà. La policia va seguir el cotxe a poca distància i van veure com el vehicle entrava en un camp de blat de moro. Després, els ocupants van fugir corrent.

Els agents van localitzar els tres joves i els van detenir. A més, van comprovar que el conductor era menor d'edat i no tenia permís per portar el turisme. Per tot això els consideren autors d'un robatori i furt d'ús de vehicle i un robatori amb força. A més, al detingut menor d'edat també se l'acusa d'un delicte contra la seguretat viària.