03 de octubre de 2019
03.10.2019
Diari de Girona

Jutgen el propietari d'un restaurant acusat de fer tocaments a dues menors a Figueres

L'home afronta 11 anys de presó per dos delictes d'abús sexual i la defensa assegura que li volen arruïnar la vida

03.10.2019 | 00:23
Jutgen el propietari d'un restaurant acusat de fer tocaments a dues menors a Figueres

La Secció Quarta de l'Audiència de Girona va jutjar ahir el propietari d'un restaurant acusat de fer presumptament diversos tocaments a dues nenes de 14 i 15 anys en diverses ocasions a Figueres entre el 2015 i el 2016. La Fiscalia demana per a l'acusat 11 anys de presó per dos delictes d'abús sexual. La defensa va demanar-ne l'absolució en considerar que els fets descrits per les víctimes són falsos i que responen a la voluntat de fer-li mal.

En la seva declaració, l'acusat va explicar que coneixia una de les víctimes des de feia temps, ja que aquesta anava molt sovint al seu restaurant a fer els deures i a passar les tardes amb els seus amics o amb la família. A més també la considerava «com una filla», i això motivava les abraçades i petons que aquesta va denunciar haver patit en diferents ocasions «més enllà d'una forma amistosa». També va assegurar que la denúncia, que va presentar-se un any més tard (novembre de 2016) que succeïssin els fets, és el resultat de la mala fe de la família de la noia. «Jo havia denunciat la parella de la seva germana anteriorment perquè portava problemes al local amb drogues, i per això van voler destruir-me la vida», va assegurar. Aquests fets «van motivar» el tancament del local. Respecte a les acusacions d'abús, va dir que «mai havia tocat» a cap de les dues menors, i que de fet tenia «prohibit» als clients entrar a la barra, que és el lloc on les noies van denunciar haver estat abusades.

La primera noia va declarar que havia estat abusada entre l'estiu i el novembre del 2015: «En aquest moment va transgredir la barrera de confiança», i va iniciar en diferents dies tocaments a diverses parts del cos, i que en una ocasió fins i tot va arribar a la zona genital. «Em tenia controlada, ho sabia tot de mi, fins i tot les meves parelles», va apuntar. La noia va explicar que va deixar de regentar el local després de l'última agressió, i per «por» no va denunciar l'acusat fins que mesos després van arribar-li rumors que havia fet tocaments a altres noies. «Volia evitar que ningú més passés pel mateix que jo», va relatar.

La segona víctima va declarar haver patit «abraçades fora del comú» a la zona genital darrere de la barra del restaurant per part de l'acusat entre el setembre i l'octubre de 2016. Va explicar que era habitual que l'acusat se saludés amb petons a la galta i abraçades amb els clients de confiança, però que en un moment donat va anar més enllà amb ella. També va dir, responent a una gravació on assegurava davant l'acusat haver estat manipulada per l'altra denunciant, que s'havia sentit «pressionada a denunciar», i que si l'altra víctima no hagués insistit, no hauria pres mesures legals.

La Fiscalia va demanar per a l'acusat una pena d'11 anys de presó per dos delictes d'abús sexual, 4 anys de llibertat vigilada i l'expulsió del país de manera subsidiària en cas d'una condemna sense privació de llibertat. L'acusació va resoldre que hi ha prou prova de càrrec per destruir la presumpció d'innocència de l'acusat, i que el fet que ningú veiés els abusos «no demostra que no hagin succeït».

Pel que fa a la defensa, va demanar l'absolució en entendre que les declaracions de les dues menors eren «incoherents, contradictòries i que el fet d'haver interposat la denúncia un any després demostrava que l'únic mòbil de la denúncia és la «voluntat d'arruïnar la vida a l'acusat».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook