Els Agents Rurals han detectat la presència d'una alga invasora al nord del Parc Natural del Cap de Creus. En concret, es tracta de l'espècie Caulerpa cylindracea, d'origen australià, que va ser localitzada el dia 1 de setembre en una zona molt freqüentada pel fondeig d'embarcacions amb àncora, a la ala Galladera, a la cara nord del cap de Creus, a una fondària d'entre 2 i 6 metres.

A Catalunya, es té constància de la presència d'aquesta alga des de l'any 2008, quan va aparèixer a la costa del Garraf i és considerada una de les espècies exòtiques marines amb major potencial invasor als fons litorals de la Mediterrània. El punt més al nord on havia estat localitzada fins ara era al municipi de Roses.

Es dispersa pel fons marí ràpidament, donat que pot reproduir-se a partir de petits fragments que poden arrelar tan sobre fons de roca, pedres o blocs com sobre el fons sorrenc, i pot ser transportada tant per les corrents marines com a través del fondeig de les embarcacions.

L'alga es queda enganxada a l'àncora quan aquestes embarcacions fondegen en un punt envaït i després de ser transportada s'implanta a altres punts. És molt agressiva a la Mediterrània i causa greus impactes ecològics sobre les comunitats autòctones.