La Comissió del Nomenclàtor de Figueres ha acordat els Honors i Distincions de Ciutat que es lliuraran el proper 20 d'octubre. Les distincions, que seran ratificades en el ple de dilluns, distingiran Pilar Heras, Josep Quer, José Miranda, Ramon Pujolboira i el Grup d'Empordanesos i empordaneses per la Solidaritat (GEES).

La distinció Fulla de Figuera de Plata es lliurarà a títol pòstum a Pilar Heras Trias (1954-2019), pedagoga i directora general d'Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil de la Generalitat des del 2016 fins la seva mort. El guardó reconeix la seva trajectòria acadmèmica i científicia en especial en els camps de la pegagogia, la justíticia juvenil i la reinserció.

Així mateix, també es proposa lliurar la Fulla Figuera de Plata al GEES amb motiu del seu 25è aniversari i la seva tasca en la sensibilització de la pau i la justícia.

També es proposa nomenar el pintor Ramon Pujolboira Fill Adoptiu de la Ciutat de Figueres a títol pòstum. Pujolboira (1949-2019) era un dels membres fundadors del Grup 69, el col·lectiu d'artistes empordanesos. L'Ajuntament li entregarà el títol per la seva participació i vinculació amb els projectes culturals i artístics de Figueres.

El músic Josep Quer Agustí rebrà la distinció de Ciutadà d'Honor. És professor superior de violí, trombó i contrabaix i al llarg de la seva trajectòria ha portat el nom de Figueres «arreu del món».

Finalment, José Miranda Mateo, rebrà la distinció de la Medalla al Mèrit Esportiu, en la categoria de plata pels seus més de 40 anys d'experiència en arts marcials japoneses.