El vi subaquàtic promogut per l'Hotel Cala Jóncols en col·laboració amb la Confraria de Pescadors de Roses està present avui, i per primera vegada, al saló Nàutic de Barcelona, de la mà de la Generalitat. L'empresa, que destaca per les seves iniciatives innovadores en el món del vi envellit sota el mar, dona a conèixer el projecte des de l'estand gestionat per la Direcció General de Pesca i Afers Marítims i en el marc de l'Estratègia Marítima de Catalunya.

Es tracta d'una eina consensuada entre tots els departaments de la Generalitat que té per objectiu potenciar l'economia blava sostenible mitjançant una gestió integrada de les activitats sectorials que impacten sobre l'espai marítim català. "El Saló és un gran aparador de tot el que està relacionat amb el món marítim i hem cregut interessant presentar un projecte innovador en aquest àmbit com és el del vi del mar", expliquen els responsables de Cala Jóncols.

Estudi sobre el vi submarí

El projecte del vi del mar de Cala Jóncols inclou l'elaboració d'un estudi pioner que s'està duen a terme sobre l'evolució del vi subaquàtic amb l'objectiu d'obtenir la màxima qualitat del vi envellit sota el mar.

En una primera fase, es van analitzar diferents paràmetres químics del vi com, per exemple, la seva acidesa, el pH o la seva estabilitat i ara s'està pendent d'obtenir els primers resultats. També es van analitzar els taps per veure la seva influència en l'evolució del vi, i les condicions ambientals amb què les ampolles estan sota l'aigua del mar i es va comparar amb el vi que envellit en un celler.

Es van col.locar uns sensors a les ampolles per tal d'anar avaluant periòdicament per veure l'entrada d'oxigen del tap en el vi i veure si les condicions de pressió afecten l'entrada d'oxigen. El vi que s'analitza prové de les primeres ampolles de vi de conreu biodinàmica de la vinya de Cala Jóncols.

Les ampolles de vi estan recobertes d'unes àmfores d'argila perquè protegeixin millor el vi dels salts tèrmics i li donin un ambient de lluminositat més baix. Aquestes àmfores es van col·locar dins de les gàbies homologades.