11 de octubre de 2019
11.10.2019
Diari de Girona

El Port de la Selva canvia el cartell de «Llibertat peixos pacífics» per «Tu ja m'entens»

En una nova pancarta, després de retirar l'anterior per ordre de la Junta Electoral, es pot veure una cara amb una cremallera a la boca

11.10.2019 | 00:14
La pancarta que es pot veure a la façana de l'ajuntament.

La façana de l'ajuntament del Port de la Selva llueix des d'ahir una pancarta amb un ninot amb una cremallera tancada a la boca i la frase «Tu ja m'entens». El cartell substitueix el de «Llibertat peixos pacífics», que ja es va instal·lar l'any passat i que s'ha hagut de tornar a retirar per requeriment de la Junta Electoral. L'alcalde del municipi, Josep Maria Cervera, diu que es tracta d'una iniciativa ciutadana davant «d'un nou atac contra la llibertat d'expressió».

Cervera insisteix que es tracta d'una pancarta «innocent» i que espera que «no serveixi per demostrar l'absurd on s'ha arribat amb la llibertat d'expressió en aquest país». «El significat es pot explicar molt fàcilment: estem al mes d'octubre, un mes amb moltes mosques fins que no arribi Sant Narcís, i també sabem la dita que diu que en boca tancada no entren mosques», ironitza l'alcalde.

L'Ajuntament del Port de la Selva va rebre la setmana passada un requeriment de la Junta Electoral que l'instava a retirar qualsevol llaç groc, estelada o símbol partidista dels edificis públics.


Llibertat peixos pacífics

Al balcó municipal hi onejava la pancarta amb el lema «Llibertat peixos pacífics». La mateixa que ja van penjar el mes de març de l'any passat en substitució de la que donava suport als presos independentistes que la JEZ els va obligar a retirar.

La pancarta, però, no va durar gaires dies perquè la Junta Electoral va enviar-los un nou requeriment en què els acusava de fer un «intent grotesc de burla». El cartell es va treure i, per iniciativa veïnal, es va penjar en un edifici privat. Després d'eleccions, la pancarta es va tornar a instal·lar a la façana municipal però l'Ajuntament va rebre a finals de la setmana passada un nou requeriment per treure-la.

El consistori ha atès la petició però avui l'han substituït per una altra. A la nova pancarta, hi apareix la cara d'un ninot amb una cremallera tancada a la boca i la frase «Tu ja m'entens».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit