Figueres homenatja l'autor de la cúpula del Teatre-Museu Dalí, l'arquitecte Emilio Pérez Piñero (1935-1972). La proposta organitzada pel catedràtic de Tecnologia Fede Luque inclou exposicions al Museu de la Tècnica de l'Empordà i a la Sala La Cate. El primer dels actes arrenca aquest vespre amb una conferència a càrrec de l'arquitecte Luis Sánchez Cuenca, qui parlarà sobre les cúpules geodèsiques a Figueres.

El dilluns 4 de novembre Luque oferirà la xerrada Un homenatge-exposició a Pérez Piñero, però on m'he ficat? a La Cate i el cicle es tancarà el divendres 15 de novembre amb la conferència de l'arquitecte Emilio Pérez Belda, director de la Fundació Emilio Pérez Piñero i fill de l'homenatjat, sota la mateixa cúpula del Museu Dalí.

Pérez Piñero va morir el 1972 conseqüència d'un accident de trànsit i no va poder veure acabada la cúpula del Museu Dalí, que amb els anys s'ha convertit en símbol de la ciutat. L'arquitecte va visitar diverses vegades Figueres per parlar amb Dealí i fer visites d'obra a la cúpula.

L'estructura es va instal·lar al Museu el 1973 però el 1998 es va desmuntar per evitar els problemes estructurals que patia per les adversitats meteorològiques i va ser substituïda per una rèplica exacte del disseny d'Emilio Pérez Piñero.