El grup de treball per abordar els problemes de seguretat a la comarca comença a caminar. El Consell Comarcal ha acollit aquest matí una reunió amb alcaldes i regidors dels principals municipis de la comarca per la creació d'aquest espai de treball. Hi haurien assistit representats de Figueres, La Jonquera, Roses, l'Escala i Castelló d'Empúries.

La creació d'aquest grup es va acordar en el darrer consell d'alcaldes, celebrat a mitjans de setembre, i després del tiroteig que es va produir a l'avinguda Vilallonga de Figueres. L'objectiu d'aquest òrgan és el d'esdevenir un espai comú entre municipis on debatre de problemes de seguretat, però on també s'hi inclouran altres matèries com el top manta o incidències.

A la reunió hi han assistit representants de Figueres, Roses, la Jonquera, Castelló d'Empúries i l'Escala, responent a la convocatòria de la presidenta del Consell, Sònia Martínez.

La reunió s'ha realitzat per donar compliment a la proposta que es va prendre al darrer Consell d'Alcaldes, realitzat el passat mes de setembre, i que va contemplar la creació d'un grup de treball per abordar els problemes de seguretat ciutadana que s'han donat i es poden produir a la comarca.

Després de comentar alguns aspectes puntuals de la problemàtica, els assistents han convingut en el fet que aquesta temàtica supera l'àmbit estrictament municipal i que és imprescindible que al grup de treball, a banda dels representats dels ajuntaments de les principals poblacions de la comarca, també s'hi incorporin membres dels estaments judicials i policials, del tercer sector així com del món de l'ensenyament i l'atenció a la joventut.

En aquest sentit, està previst convocar tots aquests actors amb l'objectiu de radiografiar les diferents problemàtiques relacionades amb la seguretat ciutadana a l'Alt Empordà i fer-ho amb una mirada molt més àmplia que l'estrictament municipal.

A iniciativa del grup de treball, la presidenta del Consell Comarcal proposarà al proper Consell d'Alcaldes, que s'ha de celebrar el pròxim mes de novembre, una primera mesura consistent en aprovar una moció en la qual es demanarà al Departament d'Interior que a les properes promocions de Mossos d'Esquadra hi hagi un nombre d'agents predefinit que es destini a l'Alt Empordà, per assegurar l'augment d'efectius a la comarca durant els anys vinents.