08 de novembre de 2019
08.11.2019
Diari de Girona

Alliberen més de dues-centes tortugues mediterrànies al paratge de l'Albera

Els exemplars provenen del Centre de Reproducció de Garriguella on treballen per protegir l'espècie . A l'Albera hi ha l'últim reducte de població autòctona salvatge de Catalunya

08.11.2019 | 10:22
Tortugues alliberades a l'Albera.

La Generalitat ha alliberat 216 exemplars de tortuga mediterrània (Testudo hermanni) al Paratge Natural d'Interès Nacional de l'Albera. Són tortugues nascudes al Centre de Reproducció de Tortugues de l'Albera de Garriguella que treballa per preservar l'espècie en aquest espai. A l'Albera hi ha l'últim reducte de població autòctona salvatge de Catalunya

Fins a començaments del segle XX, la tortuga mediterrània era present a pràcticament tota la costa catalana, des de l'Empordà fins al Montsià, però progressivament les poblacions es van anar reduint a conseqüència de diversos factors, com la destrucció del seu hàbitat o les captures per destinar els animals a ús domèstic.

Actualment, l'Albera és l'últim reducte de Catalunya amb una població salvatge. Per tal de preservar-la, els anys 90 es va començar a treballar en programes de reintroducció i avui en dia també s'hi pot trobar al Parc Natural del Delta de l'Ebre, el Parc Natural del Garraf, el Parc Natural de la Serra de Montsant.

Alliberaments a l'Albera des de 1997

Concretament, al Paratge Natural d'Interès Nacional de l'Albera, la Generalitat, i el Centre de Reproducció de Tortugues de l'Albera treballen conjuntament des del 1997 per a reforçar les poblacions existents, mitjançant l'alliberament d'exemplars criats al centre. En total, s'han deixat anar més de 3.100 tortugues mediterrànies i s'estima que la població total, entre els exemplars reintroduïts i els salvatges, es troba entre els 7.000 i 15.000 exemplars.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit