El periodista figuerenc Francesc Cruanyes és la nova veu en off del mític programa de La 2, Saber y Ganar. S'ha estrenat en aquest dilluns a la tarda en substitució de Juanjo Cardenal, de baixa per una intervenció qirúrgica.

Jordi Hurtado, que presenta el programa des del 1997, ha introduït Francesc Cruanyes davant l'audiència com a "professional de llarga i dilatada carrera" i recordant la seva etapa dirigint el programa d'actualitat política "59 segons" i als serveis informatius, entre d'altres.

Cruanyes entoma el repte de convertir-se en la veu del programa i ha elogiat Cardenal com a "savi dels savis" i com al "mestre". "Intentarem mantenir el nivell que es mereix el programa, els concursants i els aspectadors", ha dit.

Frances Cruanyes ha tornat a TVE en finalitzar la seva etapa política a l'Ajuntament de Figueres, on era regidor del PdeCAT des del 2015 i fins les eleccions del 2019, quan ja no va integrar cap llista.

Precisament el 2015 la cadena havia expedientat el periodista figuerenc per escriure en altres mitjans. Feia disset anys que escrivia una columna setmanal al Diari de Girona i onze al Setmanari Empordà.. Cruanyes havia tingut discrepàncies amb la direcció de RTVE per l'emissió d'un reportatge d'Informe Semana sobre la consulta del 9N.