L'escriptor i polític escalenc Rafel Bruguera presentarà divendres 13 de desembre a l'Escala la seva última publicació, Martí Rouret. L'Escala, Móra d'Ebre, Barcelona, Mèxic, editat per la Fundació Josep Irla. Es tracta d'una biografia que també inclou articles i poemes del mestre i polític republicà que va arribar a ser sots-secretari de la Presidència de la Generalitat entre el 1936 i 1939.

Rouret (l'Escala, 1902 - Ciutat de Mèxic,1968) es va criar a l'Escala, després d'exercir de mestre i va iniciar la carrera política a Móra d'Ebre. Va ocupar destacats càrrecs de la Catalunya republicana i es va convertir en estret col·laborador i home de màxima confiança del president Lluís Companys. La derrota republicana a la Guerra Civil va portar Rouret a l'exili, primer a França i finalment a Mèxic, i el 1954 va ser un dels impulsors de l'elecció de Josep Tarradellas com a president de la Generalitat. Durant la seva carrera polifacètica també va impulsar diferents publicacions.

La presentació del llibre, organitzada per l'Ajuntament de l'Escala i la Fundació Josep Irla, tindrà lloc a l'Alfolí de la Sal i comptarà amb la presència de Víctor Puga, alcalde de l'Escala; Marta Vilalta, secretària general adjunta d'ERC; Anna Maria Garcia, catedràtica emèrita d'història contemporània de la Universitat de Girona, i Joan Manuel Tresserras, president de la Fundació Josep Irla. Es lliurarà gratuïtament un exemplar del llibre a tots els assistents.