Cantallops acull demà la segona edició del Mercat de Nadal amb un ampli ventall d'activitats culturals. Hi participaran una trentena de petits productors i artesans d'arreu de la demarcació i de la Catalunya Nord que s'instal·laran a la plaça Major del poble. El programa inclou presentacions de llibres, actuacions musicals, cercavila, exposicions i tallers infantils i per a adults.

El mercat té la voluntat d'anar més enllà del seu valor estrictament comercial, argumenten des de l'organització, sinó que vol convertir-se un «lloc de trobada, comunicació i coneixement». Precisament per la seva ubicació geogràfica als peus de l'Albera, el mercat s'ha ideat amb l'objectiu «d'estrényer llaços» entre els pobles de banda i banda de la frontera.

Petits productors

Tot plegat amb la voluntat de «posar en valor» els treballs dels petits productors i artesans. Hi haurà expositors alimentaris però també fusteria, ceràmica, joies, sabons naturals, productes tèxtils i joguines. D'entre els productors, hi ha inclosos arbres i flors de Nadal i llibres.

Precisament hi participaran set escriptors que presentaran i signaran els seus volums (Joan-Daniel Bezsonoff, Aleix Renyé, Enric Pujol, Oriol Garcia Quera, Rubén Wagensberg, Joan de Déu Prats i Maria Padilla i Albert Tudela).

Cercavila i música

A les deu del matí, els actes s'iniciaran amb una cercavila amb la participació dels Grallers de la Jonquera i seguirà a la tarda amb l'acutació de corals, que interpretaran un repertori de cançons de Nadal.

Paral·lalelament s'ha programat una exposició de fotografia, pintura i escultura. També hi haurà tallers de decoració nadalenca esmaltada al foc amb inscripció prèvia.