18 de desembre de 2019
18.12.2019
Diari de Girona

La família de Fages de Climent cedeix a Figueres documents del s. XVI al XX

El traspàs inclou vuitanta caixes que contenen llibres i manuscrits d'àmbit religiós, jurídic i polític

17.12.2019 | 23:51
La biblioteca familiar.

L'Ajuntament de Figueres ha rebut en donatiu bona part de la biblioteca patrimonial de la Casa Fages de Romà, situada a la casa de l'escriptor Carles Fages de Climent, i que s'integrarà dins del fons propi de la biblioteca Fages de Climent de Figueres. La cessió inclou importants documents compresos entre els segles XVI i XX.

El fons patrimonial que els hereus de la nissaga Fages han cedit gratuïtament a l'Ajuntament de Figueres conté obres en diferents suports, entre els quals destaquen llibres i manuscrits, fulletons, diaris de temàtica local, entre d'altres, tots ells compresos entre els segles XVI i XX i de temàtiques vinculades amb els àmbits civil, religiós i polític, corresponents majoritàriament a juristes de la nissaga Fages, on destaquen Marià Fages de Sabater, Carles Fages de Perramon, Narcís Fages de Romà i Javier Fages de Climent.

Pròximament la biblioteca Fages de Climent de Figueres inventariarà el fons documental, que ocupa un volum de 80 caixes, i en farà una valoració, classificació i catalogació del contingut per tal d'integrar-lo al fons municipal.

El regidor de Cultura, Alfons Martínez, ha destacat el valor de la cessió. «És un orgull per a la ciutat de Figueres rebre la cessió del fons documental de la família Fages, que ha donat lloc a il·lustres personatges a la ciutat i que ara ens permetrà conèixer més la història de la família Fages, de l'obra de Fages de Climent i preservar degudament aquest important llegat», destaca Martínez.

L'Ajuntament i la biblioteca Fages de Climent de Figueres tenen previst realitzar una presentació pública del fons documental.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit