El centre de paracaigudisme de Castelló d'Empúries, Skydive Empuriabrava, ha començat a invertir en projectes mediambientals per compensar les seves emissions de CO2. Inverteix en funció dels gasos que generi i en projectes beneficiosos pel medi ambient a qualsevol part del món.

Al centre d'Empuriabrava hi ha anualment uns 4000 vols en avioneta i es fan 70.000 salts en paracaigudes. Segons l'empresa, la seva activitat calculen que genera entre 870 i 1100 tones de CO2.

I l'empresa ha decidit compensar aquestes emissions de gasos i sumar-se així al repte d'afrontar el canvi climàtic.

Ho fa portant a terme a qualsevol part del món accions amb efectes climàtics positius.

La inversió de l'empresa dependrà de les tones de CO2 que s'emetin i el cost dels projectes de compensació que es portin a terme, i ho farà en cooperació amb dos dels seus col·laboradors, Lima Ivest i Care All Foundation.

L'empresa ha informat que els projectes d'Skydive són auditats i compleixen els requisits de Nacions Unides pel que fa al benefici ambiental, social i de millora de condició de vida dels habitants de les àrees on es porten a terme.

En aquest sentit expliquen aquests projectes sovint es porten a terme en països emergents o en desenvolupament perquè els costos d'execució dels projectes són inferiors i alhora perquè els resultats beneficiosos sobre el medi ambient són més grans i ràpids d'aconseguir.

Alguns dels projectes que es realitzen des de l'empresa són accions de protecció forestal i reforestació al Brasil i l'Amazones, Malawi o Turquia, entre altres.

L'empresa en els darrers quatre anys ja ha fet aportacions a diferents accions benèfiques per valor d'uns 80.000 euros.