L'Ajuntament de Figueres ha reconegut setanta-tres esportistes locals destacats durant la temporada 2018-2019 en la Nit de l'Esport que ahir es va celebrar al teatre El Jardí. Els guardonats són esportistes de diferents discliplnes, com tennis taula, atletisme, judo, patinatge, natació, taekwondo, hípica i gimnàstica rítmica.

A la categoria d'equips esportius, s'han reconegut 14 equips de les entitats ADEPAF, Club Escacs, Club Gimnàstica Rítmica, Penya Unionista, Unió Esportiva, Club Tennis i Club Natació, per les fites esportives assolides en competicions d'àmbit comarcal, provincial i català. A més, en el transcurs de la nit es van lliurar reconeixements especials a la trajectòria i mèrit esportiu d'esportistes destacats de Figueres, com la gimnasta Uma Méndez, i a María Teresa Cortada i Roser Masó, lluitadores de la disciplina Tadaima Dojo (art marcial tradicional originària del Japó), per les seves trajectòries esportives.

Pel que fa a entitats esportives, l'Ajuntament de Figueres ha reconegut el quarantè aniversari del Club Esportiu Juncària, un club fundat l'any 1978 i amb més d'un centenar de futbolistes.

L'alcaldessa, Agnès Lladó, va reconèixer que la ciutat té un «deute» amb els esportistes perquè «cal posar al dia les instal·laicons esportives» i va destacar que des del govern treballen per desencallar el projecte de la segona piscina, tal com va avançar Diari de Giorna.