L'empresa TEX Ampurdan ha reaccionat a les acusacions fetes pel vicealcalde Pere Casellas en el darrer ple municipal, en què va anunciar sancions a la constructora pel retard de les obres del carrer Damas Calvet.sancions a la constructora pel retard de les obres del carrer Damas Calvet L'adjudicatària argumenta que durant el transcurs dels treballs s'han produït «circumstàncies alienes a l'empresa» i «imputables a l'Ajuntament i a tercers».

En un comunicat que l'empresa ha fet arribar a Diari de Girona anuncien que han presentat recurs contra les sancions per retards i defensa que han complert «amb tots els requisits legals» així com haver presentat tota la documentació exigida per l'Ajuntament.

«Si cal repassar o finalitzar treballs, cal complir amb les obligacions econòmiques derivades dels contractes», defensen, i argumenten que intentaran pactar amb l'Ajuntament aquests pagaments. «Si no és possible s'iniciarà la via legal» per reclamar-ne el compliment, conclou.

D'altra banda, l'empresa assegura que han intentat mantenir una comunicació oberta i dialogant i que s'ha ofert a l'Ajuntament la solució pactada «de qualsevol conflicte tècnic i econòmic».

Mesures legals

Així mateix, demanen «respecte» i no fer manifestacions que afectin la «imatge i professionalitat» de l'empresa. En relació amb les declaracions de Casellas, diuen que n'analitzaran el contingut «per si són susceptibles o no de possibles responsabilitats legals, civils i penals». Consideren que com a responsable públic hauria de ser «objectiu i imparcial» i defugir de les opinions personals «que poden donar lloc a arbitrarietats administratives».

TEX Ampurdan s'autodefineix com una empresa «familiar i local de Figueres que dona feina a moltes famílies».