05 de febrer de 2020
05.02.2020
Diari de Girona

Adif completa les millores d'accessibilitat a l'estació de Portbou

S'han invertit 2,8 milions d'euros en la instal·lació de quatre ascensors i l'elevació de les andanes

04.02.2020 | 23:55
L'estació de Portbou després de les millores.

Adif va posar en funcionament ahir les noves instal·lacions de l'estació de tren de Portbou, amb què s'ha millorat l'accessibilitat dels usuaris. Les obres han suposat una inversió de 2,8 milions d'euros i han consistit en la instal·lació de quatre ascensors, tres a les andanes i un per comunicar l'estació amb la zona urbana del municipi, la qual cosa permet salvar l'elevat desnivell existent i resoldre una demanda històrica.

També s'ha elevat l'alçada de les andanes per facilitar l'entrada i sortida des dels combois.

Les tres andanes han augmentat fins als 68 cm, en compliment de la normativa d'accessibilitat, i la quarta, que dona servei a l'ample de via internacional, s'ha elevat fins als 55 cm. En totes s'ha col·locat nou paviment, marques d'advertiment per a la identificació de zona de seguretat i rampes per a persones amb discapacitat visual.

Actuacions complementàries

Les altres actuacions complementàries han consistit en la canalització de cada andana per a futures instal·lacions, la connexió del túnel d'accés a l'estació amb el pas inferior a les andanes i la renovació d'acabats, tant del pas subterrani sota les vies d'ample convencional com del túnel d'accés.

També s'ha dut a terme la millora de la instal·lació elèctrica, inclosa la il·luminació de les andanes, vestíbul, pas inferior i túnel d'accés.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook