Castelló d'Empúries ha netejat aquesta setmana la platja de la Rubina, dins el Parc Natural dels Aiguamolls, un dels punts afectats pel temporal Gloria. Amb grups de voluntaris es van retirar els plàstics i les restes vegetals es deixen a l'espai per fixar les dunes o per mantenir la imatge de la mateixa platja natural.

A Roses, les neteges de la setmana passada van permetre retirar mitja tona de plàstics. A l'Escala continuen veient-se arbres caiguts a Empúries. L'Ajuntament xifra en 400.000 euros els danys.

La majoria de platges de la zona nord continuen amb l'acumulació de restes vegetals a la sorra.

Castelló , Roses, Sant Pere o l'Escala presenten aquesta imatge, tot i que es va recuperant la normalitat. Però a les poblacions, grups de voluntaris, en alguns casos coordinats pels ajuntaments, han aprofitat per retirar el plàstic que el mar ha escopit.

A Castelló d'Empúries ho han fet aquesta setmana a la platja natural de la Rubina, un indret de gran valor ecològic.

Aprofitant que dilluns era festa local i davant l'interès de la ciutadania es va organtizar una neteja.

Plàstics, envasos i ferralla

Es van retirar plàstics, envasos i ferralla. Les restes orgàniques es van redistribuir per la platja perquè aquest material pot servir per fixar les dunes i, a més, manté l'aspecte natural de la platja.

A Roses, durant tota la setmana passada es van organitzar sortides amb voluntaris per a netejar totes les platges del terme municipal de plàstics.

En aquesta població els veïns van retirar fins a mitja tona. El regidor de Medi Ambient, Francesc Giner, explicava que no es tractava de residus grans, sinó petits plàstics.

L'Ajuntament, davant l'interès dels ciutadans podria organizar grups per fer neteges periòdiques en platges i rieres.

Les algues i els troncs s'aniran retirant en les properes setmanes per anar deixant l'espai litoral a punt per a la temporada turística.

A Roses, els temporals de llevant també s'emporten cada any la platja de la Punta que abans d ela temporada turística es reposa de sorra.

Un dels punts on més restes s'acumulen és a Sant Pere Pescador amb més d'un quilòmetre.

L'Ajuntament té previst amb el personal tècnic avaluar quina actuació s'hi porta a terme. Segons, l'alcalde, Agustí Badosa, la neteja es portaria a terme la setmana vinent.

A l'Escala, 400.000 euros en danys

A l'Escala, en el ple celebrat aquesta setmana es va informar que els danys a la població ascendeixen a 400.000 euros. Es va demanar la coordinació de les diferents administracions per tal d'actuar amb la màxima celeritat per tal de resoldre'ls.

El municipi va patir un esvoranc en un tram del passeig d'Empúries i també va arrancar diversos arbres, alguns de grans dimensions.