El govern de Figueres ha presentat aquest matí el pressupost del 2020, de 59.697.501,18 euros, dels quals 5,7 milions es destinaran a inversions. Els comptes creixen un 2,18% respecte l'any passat i l'alcaldessa Agnès Lladó defensa que es tracta d'un pressupost "realista" que redueix "despeses supèrflues". La despesa en seguretat augmenta un 18,56% respecte el 2019, la qual cosa representa 808.000 euros més que es destinaran a la contractació de set policies i a la instal·lació de càmeres de vigilància.

Les inversions augmenten un 27,29% respecte l'any 2019 (4,5 milions) i la partida més important se l'emporta el nou pavelló, amb 1,5 milions. També s'inclou l'ampliació del centre Ferran Sunyer, la restauració de la casa natal de Salvador Dalí, la millora de l'enllumenat públic i dels equipaments esportius. En aquest darrer punt es contemplen actuacions als vestidors de l'estadi Albert Gurrt, adequació de les grades i protecció i tancament de la piscina, il·luminació del camp de futbol de la Marca de l'Ham. Part d'aquestes partides ja es preveien en el pressupost de l'anterior govern, però l'alcaldessa Agnès Lladó assegura que no es van arribar a executar.

També es preveu una partida de 200.000 euros per a pressupostos participatius, l'augment del 50% en inversió en equipaments educatius i 70.000 euros d'ajudes per a habitatges buits per tal de posar-los en lloguer. S'incrementa un 22% les ajudes en serveis socials i s'inverteix en el foment del comerç i en turisme cultural.