El Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà ha retirat fins a 350 quilos de residus de la platja protegida de Can Comas en una jornada per deixar-la a punt per a l'època de cria. Una cinquantena de persones voluntàries hi van participar.

La platja està situada a la Reserva Natural Integral de les Llaunes, entre els rius la Muga i el Fluvià, a l'Alt Empordà. És un dels espais que estaven molt afectats pel temporal Gloria.

La platja quedarà tancada des del proper 1 d'abril fins a finals de juny per afavorir la reproducció de les diverses espècies presents.

En total, durant tres hores de jornada, es van recollir els 350 quilos de residus que van ser arrossegats pel temporal. La majoria del que es va retirar eren objectes de plàstic, però també boies, ampolles de vidre, xarxes de pesca, tovalloletes, bastonets o roba.

Segons ha informat el Parc, els primers dies del temporal van suposar l'aparició d'una gran quantitat de sorra sobre la platja, així com de plantes marines ( Cymodocea nodosa), arbres, arbustos, canyes, i peixos, tortugues i crancs blaus morts. Malgrat l'impacte visual inicial, el material orgànic no és necessari retirar-lo del medi, perquè queda integrat en el mateix ecosistema.

Neteges voluntàries

Des del temporal han estat moltes les persones que de manera voluntària han col·laborat en les neteges. També el passat 2 de febrer el Club d'immersió de biologia de la Universitat Autònoma de Barcelona va organitzar en coordinació amb el Parc una altra acció per afavorir la recuperació de l'espai. En total, s'estima que tota aquesta onada de solidaritat ha permès retirar d'aquest espai uns 120 quilos de residus.

El proper 15 de març el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà ha organitzat una altra acció de neteja per acabar de deixar a punt aquesta platja per a la temporada de cria.