Junts per Figueres demana al govern (ERC, PSC, Canviem i Guanyem) mesures per frenar el que consideren una «sagnia d'inseguretat» i que es recuperi el pla de xoc contra l'incivisme i la inseguretat que es va aplicar entre el novembre de 2018 i juny de 2019. Segons dades extretes de l'informe d'Interior, els delictes penals han crescut un 13% durant el segon semestre del 2019. També es dispararien un 33% els robatoris amb violència i intimidació.

Els robatoris en domicilis pujarien un 29% i els furts, fins a un 14%. Són les dades que posa sobre la taula Junts per Figueres per defensar que es recuperi el pla de xoc engegat quan era alcalde Jordi Masquef.

Demana la incorporació al pressupost municipal que es debat en el ple d'avui d'una partida per instal·lar lectors de matrícules als principals accessos de la ciutat com a «eina estratègica per dissuadir i prevenir» activitats delictives.

Creixen un 13% els delictes

Junts exposa que els delictes penals a la ciutat de Figueres durant el segon semestre de l'any 2019 han crescut un 13% respecte a la primera meitat de l'any i fins a un 6% en comparació al segon semestre de 2018, segons va fer públic ahir el Ministeri de l'Interior amb la publicació de totes les estadístiques de criminalitat corresponents a l'any passat.