El sector turístic gironí es va reunir ahir a Roses amb experts per debatre sobre les necessitats del sector i es va comprometre a treballar conjuntament amb els experts i les administracions per marcar línies estratègiques que permetin tenir «un medi ambient i un paisatge de 5 estrelles a les comarques gironines». La Taula Gironina de Turisme (TGT), integrada per organitzacions empresarials, representants de tots els sectors turístics i per la UdG, va impulsar ahir el segon debat sobre temes d'actualitat del sector i per definir línies estratègiques.

El Turisme, Medi Ambient i Paisatge va ser el tema central d'aquesta segona jornada, que es va celebrar al Teatre Municipal de Roses, amb assistència de 160 persones. L'acte d'inauguració va anar a càrrec de l'alcaldessa del municipi, Montse Mindan; la presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Sònia Martínez; el president de la comissió de Turisme del Consell General de Cambres de Catalunya, Pol Fages; i Lluís Torrent, membre fundador de la Taula Gironina de Turisme.

La conferència inaugural es va centrat en El Paisatge gironí al món del cinema, amb la presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, que va proposar el repte de crear un «hub» de cinema català a un municipi turístic gironí «per competir amb el centralisme de Madrid en el món del cinema».

També es va celebrar una taula sobre Territori i Medi Ambient i una segona sobre Paisatge, durant les quals es va tractar la pèrdua de diversitat, el desenvolupament urbanístic i les amenaces del canvi climàtic. L'objectiu és obrir un gran debat, que permeti escoltar les veus de tots els agents implicats i elaborar un full de ruta del sector turístic gironí. La tercera jornada se celebrarà a Olot, el 19 de març, sobre Turisme i Arquitectura; a Platja d'Aro, el 29 d'abril, sobre Turisme i Economia; i la cinquena a Lloret de Mar, el 28 de maig, sobre Reptes de Futur.