La Policia Local de la Jonquera comença nova etapa amb la recent incorporació del sergent Alonso Caballero, que ha succeït la fins ara caporal en cap del cos, Lluïsa Santos. El nou sergent arriba a la Jonquera després d'una llarga trajectòria professional a la Guàrdia Urbana de Figueres amb l'objectiu de «millorar la qualitat de vida dels veïns» i «complicar la vida» als delinqüents, tal com va dir ell mateix ahir durant la seva presentació pública.

Alonso Caballero afronta el càrrec amb «responsabilitat, il·lusió i determinació» i, amb el seu nomenament, es va comprometre a treballar amb la mà estesa als altres cossos policials, per tal de garantir la seguretat ciutadana al municipi. «Utilitzaré tots els instruments que estiguin al meu abast per empitjorar la qualitat de vida delinqüencial d'aquells que de manera sistemàtica contribueixen a restar seguretat i bon viure als ciutadans de bé i deterioren la bona imatge del poble», va subratllar.

En aquest sentit, va admetre que és «impossible erradicar les conductes delictives», però va subratllar que accepta el càrrec amb la voluntat d'aprofitar tots els recursos disponibles, dins la seva limitació competencial.

Caballero té trenta-dos anys d'experiència en diferents cossos policials, els set primers a la Policia Local de l'Escala i els últims 25 a la Guàrdia Urbana de Figueres, quatre dels quals a la unitat de paisà perseguint delictes contra la salut pública i els últims deu, com a caporal.

El relleu en la Policia Local de la Jonquera té l'objectiu de «marcar un punt d'inflexió» en el cos policial, tal com va dir el regidor de Seguretat Ciutadana, Rafael Medinilla.

L'acte va comptar també amb l'alcaldessa, Sònia Martínez, i representants de Mossos d'Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Guàrdia Urbana de Figueres, així com veïns i representants del comerç jonquerenc.

Per la seva banda, tant l'alcaldessa com el regidor de Seguretat van destacar el compromís de l'equip de govern amb la millora de la seguretat al municipi.

Ubicació fronterera

Sònia Martínez va assegurar que la ubicació fronterera de la Jonquera genera «oportunitats» però també «amenaces» fruit d'aquest enclavament «estratègic». Precisament per això la Policia Local és la «punta de llança» de l'estratègia del govern municipal per millorar la seguretat ciutadana, una opinió compartida pel regidor de Seguretat, qui va assegurar que l'entrada d'Alonso Caballero aportarà «noves energies» al cos.

Sònia Martínez va defensar que la seguretat és la prioritat del govern, però va recordar que les problemàtiques de la Jonquera «van més enllà del municipi» i de les fronteres de l'Estat espanyol, per la qual cosa «necessitem tota l'ajuda possible», va dir.

L'alcaldessa, que va elogiar la tasca de la Policia Local -integrada per 15 efectius- va destacar que el nomenament d'Alonso Caballero representa un «nou esforç» de l'Ajuntamer per seguir dotant el cos de recursos.

Així, va recordar la instal·lació de càmeres de seguretat, les peticions per augmentar els efectius policials, la futura construcció de la nova comissaria de Mossos i les acusacions particulars de l'Ajuntament contra delinqüents reincidents.