Un veí ha trobat una bola de canó al camí del castell de Sant Ferran de Figueres. És un element de guerra però no és explosiu. Es tractaria d'un projectil de canó.

Passejant pel camí que envolta el castell de Sant Ferran, una ciutadana es va trobar el curiós element la setmana passada. Davant el dubte de què es tractava, va trucar a la Guàrdia Urbana de Figueres, que de seguida es va presentar al lloc i va limitar l'accés a la zona fins que l'element fos identificat.

Segons informa el cos policial municipal, es va poder comprovar que era una bola de ferro tipus projectil de canó i es va traspassar al cos dels Mossos d'Esquadra. Dos dies després van confirmar que «l'objecte no era cap explosiu» i es va retirar de la via.

La descoberta va ser al camí que envolta el castell de Sant Ferran i que, segons informa l'Ajuntament de Figueres, «actualment s'està reparant». Fa unes setmanes que, des de la fortalesa figuerenca, estan duent a terme diferents treballs de millora, manteniment i reparació de les seves instal·lacions i l'entorn, per facilitar el pas dels vianants i augmentar la seguretat.