L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha començat aquest dimarts una campanya de trucades a la gent gran del municipi que siguin majors de 70 anys, ja que es tracta d'un dels col·lectius més vulnerables durant la crisi del coronavirus. L'objectiu és conèixer quin és el seu estat i saber si tenen les necessitats bàsiques cobertes.

De la tasca se n'encarregaran professionals de l'Ajuntament, un cop s'ha filtrat el padró municipal. El següent pas serà el de contactar telefònicament amb persones del municipi que tinguin 70 anys o més. En la mateixa trucada s'informarà també del servei de voluntariat que posa en contacte a aquelles persones que ho necessiten amb voluntàries i voluntaris per tal d'ajudar-los en les tasques que no poden portar a terme a causa del confinament.

Segons Anna Massot, regidora de benestar social i famílies, és important insitir en aquest tipus d'accions que posa al centre a la gent gran i a les persones vulnerables que són la població de risc en aquesta crisi sanitària.

Des de l'inici de la crisi sanitària pel COVID-19, l'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha impulsat diverses accions per tal de vetllar per la gent gran, així com la creació d'un grup de voluntariat o la gimnàstica de manteniment.