Els Mossos de Girona han denunciat penalment un veí d'Espolla (Alt Empordà) el vehicle no havia passat la inspecció tècnica de vehicles (ITV) des de feia dos anys, que va falsificar l'adhesiu d'aquesta prova com si l'hagués passat i que conduïa sota els efectes de les drogues.

Els fets van passar el passat dia 26, al punt quilomètric 2.8 de la carretera GIV-6024, dins el terme municipal de Cabanes, on els Mossos estaven fent un control, segons ha informat aquest diumenge la policia catalana.

Cap a les 19:30 hores, els agents van aturar un vehicle i van observar que l'adhesiu de la ITV que portava enganxat al vidre no corresponia amb la data de caducitat que constava a la targeta d'inspecció tècnica, caducada des del 2018.

Per aquest motiu es van instruir diligències penals al conductor, de 31 anys i nacionalitat espanyola com a presumpte autor d'un delicte de falsificació de document públic.

Els agents, a més, en fer la prova de detecció de drogues, van comprovar que l'home va donar positiu en consum de cànnabis.

El denunciat, que tenia antecedents, va quedar citat per comparèixer al jutjat de guàrdia de Figueres.