Un total de catorze agents cívics han començat aquest dimarts les tasques d'informació i control de les platges de l'Escalaque s'allargaran tot l'estiu. Està previst que dimecres s'iniciï el servei de guardes rurals, amb dues persones per controlar les principals zones naturals del municipi. Amb set quilòmetres de litoral i una quinzena de platges i cales, l'Escala remarca que ofereix espai suficient per acollir els banyistes i mantenir la distància de seguretat. En aquest sentit, recomanen que si es va a una platja que en aquells moments està molt concorreguda, l'usuari es desplaci a una altra per gaudir el bany o prendre el sol amb seguretat.

Una de les principals novetats a les platges de l'Escala aquest estiu és la contractació d'un total de catorze agents cívics, encarregats de fer tasques d'informació i de control per garantir que compleix la normativa de seguretat. En aquest sentit, l'ajuntament recorda que s'ha de mantenir una distància de dos metres amb els altres usuaris i que cal dur la mascareta en els desplaçaments quan no es pugui garantir aquesta distància. L'objectiu és evitar aglomeracions.

En cas que es detecti un excés de persones en una platja, l'accés es tancarà temporalment.

"No és el moment d'abaixar la guàrdia. Tenim uns bons serveis que treballen per a tots nosaltres, però també hem de demanar al conjunt de la població i als nostres visitants que extremin les mesures de seguretat i recordar-los que dur la mascareta, fer una neteja de mans freqüents i mantenir les distàncies interpersonals són una responsabilitat individual que hauríem de mantenir en benefici de tots i per fer front a una situació complicada com la que ens ha tocat viure amb la pandèmia de la covid-19", remarca l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga.

D'altra banda, aquest dimecres es posarà en marxa el servei de guardes rurals per a aquest estiu. Està composat per dos guardes, encarregats de vigilar les principals zones naturals del municipi. En aquest sentit, la tasca se centrarà sobretot a la zona de les Planasses (dins el parc natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter), Vilanera, la zona del camí dels Termes i la duna litoral.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus