02 de juliol de 2020
02.07.2020
Diari de Girona

Denuncien l'alcalde de Vilabertran per fer obres il·legals en un pis a Figueres

Els veïns van detectar que s'estaven realitzant treballs en ple confinament i van denunciar els fets L'home volia destinar l'habitatge a lloguer turístic

01.07.2020 | 23:45

L'Ajuntament de Figueres denunciarà l'alcalde de Vilabertran, Martí Armadà (ERC), per intentar remodelar sense permís un habitatge destinat a lloguer turístic situat just davant del Museu Dalí, a la Pujada del Castell número 23, segons va avançar ahir la SER i va confirmar el regidor d'Urbanisme de Figueres, Xavier Amiel. Segons l'emissora radiofònica, es tracta d'un dúplex que Armadà hauria volgut convertir il·legalment en 3 pisos separats, dos a la part de baix i un a dalt.

Els veïns van detectar les obres en ple confinament. Ho van denunciar i finalment la Guàrdia Urbana s'hi va presentar el 22 de maig, va aixecar acta i va fer marxar els operaris, perquè van comprovar que treballaven sense permís. Però l'alcalde, d'amagat, va reprendre les obres el 29 de juny, que és el dia de Sant Pere i a la ciutat és festiu.

Segons l'esmentada emissora, ahir l'Ajuntament de Figueres va enviar una inspectora a la finca que hauria titllat la situació «d'il·legalitat flagrant». Els funcionaris municipals també van enregistrar proves gràfiques de totes les obres i treballs de reparació que s'estaven realitzant presumptament sense disposar de cap llicència o permís del consistori alt-empordanès. L'Ajuntament ha confirmat aquests fets i ha anunciat que obrirà un expedient. Diari de Girona va contactar ahir amb Martí Armadà i no va obtenir resposta.

Els antecedents

Martí Armadà ja va ser notícia l'any 2012 per llogar cinc pisos de Figueres a una xarxa de proxenetes d'origen búlgar i romanès que explotava dones a l'N-II. Aleshores el cas es va destapar gràcies a la investigació de la Policia Nacional arran del cas d'una menor que havia estat explotada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook