ERC ha obert un expedient informatiu a l'alcalde de Vilabertran, Martí Armadà (ERC), que ha estat sancinoat per l'Ajuntament de Figueres per fer unes obres sense permís en un habitatge de la ciutat destinat a lloguer turístic. Els fets van succeir ahir, segons va avançar la Cadena SER, després que el consistori enviés una inspector a la finca, al número 23 de la Pujada del Castell i n'aixequés acta.

Des del partit recorden que la tramitació de l'expedient informatiu és un mecanisme intern de transparència i control que forma part del mecanisme ordinari intern d'Esquerra Republicana per "garantir les bones pràctiques dins l'organització i preservar els valors que defensa el partit", segons es recull en un comunicat emès per la formació política.

A més, remarquen que aquests fets s'emmarquen en les activitats fetes dins de "l'esfera privada" de cada persona, i que l'Ajuntament de Figueres, ja ha iniciat d'ofici el procediment pertinent.

El consistori figuerenc va enviar-hi aquest dimecres una inspectora després de rebre queixes veïnals per les obres que s'estaven executant durant l'estat d'alarma. Es tractaria d'un dúplex que Armadà hauria volgut convertir il·legalment en 3 pisos separats, dos a la part de baix i un a dalt. Els funcionaris municipals també van enregistrar proves gràfiques de totes les obres i treballs de reparació que s'estaven realitzant presumptament sense disposar de cap llicència o permís del consistori alt-empordanès. L'Ajuntament ha confirmat aquests fets i ha anunciat que obrirà un expedient. Diari de Girona ha contactat amb Martí Armadà i no va obtenir resposta.

Martí Armadà ja va ser notícia l'any 2012 per llogar cinc pisos de Figueres a una xarxa de proxenetes d'origen búlgar i romanès que explotava dones a l'N-II. Aleshores el cas es va destapar gràcies a la investigació de la Policia Nacional arran del cas d'una menor que havia estat explotada.