El nen de sis anys que es va ofegar amb un amic a la platja de Roses ha mort aquset dijous a la nit a l'hospital Josep Trueta de Girona. La criatura no ha pogut superar les complicacions de l'ofegament. Estava ingressat en estat crític a l'UCI Pediàtrica des del dilluns 29 de juny, quan es va produir el tràgic accident. L'altre menor de 7 anys va perdre la vida el mateix dia dels fets al centre sanitari.

L'accident es va produir pels volts de dos quarts de set de la tarda i les primeres indagacions, apunten que cap dels menors sabia nedar. La mare d'una de les criatures ho va comentar a l'arribada dels efectius d'emergència després dels fets. Els dos infants van aparèixer surant, els mateixos pares els van treure de l'aigua i en el moment dels fets hi havia personal sanitari del SEM a prop de la platja i els van atendre. El personal sanitari els va poder remuntar després d'una hora de maniobres de reanimació. Tot i això, un d'ells va perdre la vida i l'altre estava molt greu després de ser traslladats amb dos helicòpters del Servei d'Emergències Mèdiques a l'hospital Josep Trueta de Girona, després d'aterrar a la mateixa platja.

Ahir la Guàrdia Cívil, que és qui instrueix el cas en tractar-se d'una mort al mar, va inspeccionar la zona en el marc de la investigació per recopilar dades. Des de l'Ajuntament, s'han posat a disposició del cos per tal d'esclarir els fets.

Es dona el cas que a la platja de Roses encara no s'hi havia iniciat el servei de socorrisme. Els dos menors, que són d'origen marroquí i residents a Figueres, estaven amb els pares d'una de les criatures a la platja. La dona hauria explicat a les persones que en aquell moment hi havia en el lloc dels fets que cap dels dos menors sap nedar.

A banda del SEM i la Guàrdia civil, fins al lloc també s'hi van traslladar els Mossos i la Policia Local, que va desallotjar la platja perquè poguessin aterrar els helicòpters.