La Policia Local de la Jonquera i Inspecció de Treball van clausurar aquesta setmana botigues del nucli del Pertús on van detectar irregularitats. Es va portar a terme en un operatiu durant el qual van detenir tres persones per delictes d'estrangeria i contra els drets dels treballadors.

L'actuació es va portar a terme el 5 d'agost entre la Policia, Inspecció de Treball i la col·laboració dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Nacional.

Durant l'operatiu es van inspeccionar quatre botigues. Tres persones van ser detingudes per un presumpte delicte d'estrangeria.

A més, durant l'operatiu, es va imputar una persona per un presumpte delicte contra el dret dels treballadors.

Deu denúncies

Es van formalitzar fins a deu denúncies en detectar als establiments presumptes infraccions de treball.

Les detencions i les diligències obertes es van portar a terme a les quatre botigues inspeccionades. Es tracta d'establiments dedicats a la venda d'articles diversos de regal com roba.

Segons ha informat l'Ajuntament de la Jonquera, una part de les botigues, el 70%, es van clausurar.

El govern de la Jonquera posa en valor «la ràpida actuació policial i agraeix els diferents cossos policials la seva implicació i la seva tasca per garantir la seguretat i el benestar dels veïns».

La Jonquera i el Pertús és un dels punts de les comarques gironines on es porten a terme periòdicament controls per detectar possibles infraccions als establiments.