10 de setembre de 2020
10.09.2020
Diari de Girona

Descobreixen amb un dron un cultiu de marihuana en un camp de Sant Pere

La Guàrdia Civil va localitzar la zona però en ser un terreny molt extens de dos quilòmetres quadrats van optar per utilitzar el petit mitjà aeri

10.09.2020 | 00:18
Descobreixen amb un dron un cultiu de marihuana en un camp de Sant Pere
Descobreixen amb un dron un cultiu de marihuana en un camp de Sant Pere

Una plantació de droga oculta entre camps de blat de moro. Això és el que va descobrir la Guàrdia Civil a vista de dron el 3 de setembre a Sant Pere Pescador. Els agents van desmantellar aquesta plantació que estava amagada en un terreny de dos quilòmetres quadrats i per la gran extensió del terreny, van optar pel mitjà aeri.

En total van localitzar 120 plantes de grans dimensions en un paratge del municipi conegut com a Mas Sopa.

L'actuació es va desenvolupar quan la Guàrdia Civil de Roses va saber que en aquesta àrea de Sant Pere hi podia haver un cultiu de marihuana. Els agents van començar a indagar i vist que hi havia una gran extensió de blat de moro i com que el terreny era molt abrupte van sol·licitar el suport de l'equip Pegaso de la Guàrdia Civil amb base a l'Aeroport Girona Costa-Brava. Està format per tres components amb formació en Seguretat Aèria.

Aquest grup fa de policia aèria i vetlla també pel control del vol de drons arran de la seva proliferació i que no suposin un perill pel trànsit aeri. També vetllen per la seguretat pública en general.

Els agents d'aquest equip van enlairar un dron i van trobar les 120 plantes de marihuana. Una cop tallades van ser traslladades fins a dependències de la Secció Fiscal de la Guàrdia Civil de la Jonquera. Els agents van instruir les diligències que van ser entregades al Jutjat en funcions de guàrdia de Figueres.

Pel que fa al responsable de la plantació, de moment el cos policial no l'ha localitzat però segueix indagant per trobar-lo.

Segon cultiu en menys d'un mes

La Guàrdia Civil de Roses ja va fer una actuació en un altre camp de blat de moro fa pocs dies. A finals d'agost, va comissar 79 plantes de marihuana amagades en un camp de blat de moro a una zona coneguda com els Vinyals. Concretament, va localitzar la plantació i posteriorment va denunciar l'home que tenia arrendats els terrenys per un delicte contra la salut pública. Es tracta d'un veí de la localitat de Sant Pere Pescador que té 58 anys.

Aquesta pràctica ja s'ha trobat en altres zones de la província, com en camps de la comarca del Baix Empordà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit