Els grups políticis de l'Ajuntament de Figueres han retornat 16.929,71 euros de les assignacions que havien rebut l'any passat. Es tracta de despeses que no han pogut justificar i que, per tant, han hagut d'ingressar a les arques municipals. En el darrer ple, un informe d'intervenció va informar favorablement de la finalització de l'expedient de control financer sobre les aportacions.

El PSC és el que ha hagut de tornar l'import més elevat. Dels 8.400 euros a percebre n'ha retornat 8.061,25 euros. El seu portaveu, Pere Casellas, va demanar que es faci una consulta tributària per estipular els criteris utilitzats i acordar una forma de justificació més senzilla per a l'any vinent. «És una situació molt desagradable mediàticament perquè la gent es pensa que ens quedem els diners», va assegurar i va qualificar de «catàstrofe» pel grup la devolució de gran part de l'assignació.

Canviem és el segon grup que més diners ha hagut de tornar, 5.705 euros. En aquest cas perquè dels 6.600 euros que percep, només en va gastar 894. Una situació similar s'ha produït amb Guanyem, que n'ha de tornar 3.786. En aquest cas, el grup ha demanat fraccionar el pagament i n'ha reintegrat de moment 2.308 euros. Des de Cs, el seu portaveu Héctor Amelló, va qüestionar que es fraccionés la devolució perquè el grup ja va percebre els 6.600 euros i per tant els hauria de poder tornar «sense problemes». El regidor de Guanyem, José Castellón, va concretar que aquesta fórmula ha estat acordada per Intervenció. En el cas de Ciutadans en torna 203.

Per la resta de grups, ERC i Junts han aportat nous justificants i ambdós ja s'han posat al dia retornant 576 euros i 81, respectivament.