El festival de dansa Figueres es mou ha programat quinze actuacions del 4 a l'11 d'octubre en sis espais públics de la ciutat (la plaça Josep Pla, l'institut Ramon Muntaner, el parc de les Aigües, el Museu de l'Empordà, els Caputxins i La Cate) i de la mà d'artistes tant catalans com de la resta del territori. Els organitzadors van presentar ahir la programació amb l'alcaldessa Agnès Lladó, que va destacar l'aposta pels espectacles de proximitat.

D'entre les propostes que enguany programen, i que han hagut de readaptar del programa inicial, destaca un muntatge de gran format amb futbolistes i ballarines professionals de Vero Cendoya, premiat al festival de teatre de Tàrrega, que es podrà veure al Muntaner. També destaquen propostes com les del col·lectiu Glovo, el ballarí Joan Català, la figuerenca Azuzena Momo o Antes Collado, entre d'altres. A més a més, s'oferirà un espectacle familiar amb Mumusic Circus, inclòs dins els actes del mil·lenari de l'església de Sant Pere.

Per garantir la seguretat, hi haurà limitació d'aforament i caldrà reservar prèviament plaça a través del web del Festival.